Vellykket Prosjektportalen 365-lansering

Vellykket Prosjektportalen 365-lansering

Prosjektportalen 365 ble lansert onsdag 28. august på Kulturhuset i Oslo. I salen satt 120 deltakere som representerte både kunder som allerede har satset på løsningen, og de som er nysgjerrige på hvordan prosjektledelse kan gjøres i skyen. Opptak av presentasjonen og demonstrasjonen kan sees på YouTube eller  nederst i denne artikkelen. Last ned presentasjonen med skjermbilder her (pdf).

Det er 5 år siden Puzzlepart lanserte den første versjonen av Prosjektportalen i august 2014, i samarbeid med Asker kommune og KommIT, IT-seksjonen til Kommunenes Sentralforbund (KS). Prosjektportalen er en gratis løsning for SharePoint for prosjektledelse og porteføljestyring basert på Difis Prosjektveiviser.

Prosjektportal med full støtte for Office 365

Siden 2014 har Prosjektportalen gjennomgått store endringer. En viktig føring for løsningen har vært å kunne kjøre prosjekter både på tradisjonelle «on-premises» servere, og i SharePoint Online i Office 365. Med Prosjektportalen 365 lanserer vi den aller første versjonen som utelukkende kan brukes i Office 365.

På seminaret ga Puzzleparts COO, Tarjei Ormestøyl, et innblikk i hvorfor det var på tide å lage en løsning som var skreddersydd for bruk i skyen.

«Det viktigste er å utnytte Microsofts moderne rammeverk, samtidig som vi lar kundene velge å ta i bruk nye verktøy etter behov,» i følge Tarjei. «Blant annet er det nå mulig å bruke Microsoft Teams som gir et kraftig løft til samhandling i prosjekter.»

Grundig gjennomgang av nye funksjoner

Daglig leder Steffen Norby tok deltakerne gjennom en demonstrasjon av løsningen, der han forklarte hva som er nytt og viste hvordan det kan brukes i praksis. Blant annet er Planner tatt i bruk til oppgavestyring.

Steffen brukte den pågående prosessen i mange kommuner med å kartlegge eiendomsskatt som eksempel i demoen sin, til stort engasjement fra deltakerne i salen.

«Det er en enkel grunn til at jeg som er daglig leder holder demo,» sa Steffen. «Prosjektportalen er så enkel at hvis jeg kan det, så kan alle det.»

Fortsatt støtte for eldre versjoner

«Vi vet at mange av dere har spesifikke behov for tilpasninger og har føringer til hvor data kan ligge, og det er fortsatt noen grunner for å kjøre Prosjektportalen på bakken,» sa strategidirektør Tormod Guldvog.

«Vi kommer fortsatt til å støtte disse kundene framover, og Prosjektportalen 2.0 vil fortsatt være tilgjengelig på Gitub,» lovte han.

Fortsatt fokus på åpen kildekode og fri distribusjon

Prosjektportalen 365 vil i likhet med tidligere versjoner distribueres via Github, og den kan lastes ned uten kostnad.

Puzzlepart får svært mange henvendelser fra kunder med forespørsel om hjelp og endringer. Derfor etableres nå en rolle som Produkteier for Prosjektportalen i løpet av høsten, og vi vil invitere brukere inn i et nettverk der det vil være enklere å holde som oppdatert, få hjelp og veiledning, foreslå forbedringer og bestille kurs og tilpasninger.

Alle som var på seminaret, og selvsagt alle eksisterende kunder, vil bli invitert inn i dette nettverket når det er klart.

Etter seminaret samlet vi kundene våre til tapas og drikke på Stratos. Tusen takk til alle som var med på å gjøre lanseringen av Prosjektportalen 365 til en veldig trivelig happening.

Image module

Kom i gang med Prosjektportalen 365

Vi har lagt en 1.0.0 versjon ute på GitHub som kan lastes ned og installeres av alle. Det er noe begrenset installasjonsdokumentasjon der ennå, men dette er noe vi vil jobbe med å forbedre. Vi kommer alltid til å jobbe for at de som har kompetanse kan laste ned og bruke Prosjektportalen uten å måtte kjøpe tjenester av oss.

Dersom dere ønsker bistand fra oss til å komme i gang er vi selvfølgelig glade for å hjelpe. Vi i Puzzlepart har utviklet, forvaltet og hjulpet over hundre virksomheter med å komme i gang med Prosjektportalen siden 2014. Vi har nå en enhetlig god måte å hjelpe dere i gang med Prosjektportalen 365, der vi sørger for at løsningen blir installert og konfigurert riktig, at de riktige personene hos dere får tilgang, at dere kommer i gang med å bruke løsningen, at dere får anledning til å stille spørsmål og komme med tilbakemeldinger og eventuelt gjøre justeringer.

Helt konkret foregår dette gjennom følgende steg

  1. Dere bestiller denne bistanden fra oss
  2. Vi tar kontakt og avtaler installasjonsdetaljer (tilganger, URL, osv.)
  3. Deretter avtaler vi et oppstartsmøte der vi går gjennom løsningen, forklarer det praktiske og har opplæring i basisbruk. Samtidig kan dere beskrive eventuelle egne behov eller ønsker for deres installasjon. Om dere er i Oslo-områder tar vi gjerne et fysisk møte.
  4. Dere begynner å bruke løsningen, vi anbefaler å kjøre en liten testperiode før dere slipper på alt for mange brukere
  5. Dere tar kontakt med oss for å diskutere eventuelle ønsker om opplæring, tilpasninger eller annen bistand etter at dere har høstet noen erfaringer med løsningen.

Vi hjelper på timebasis og grunnpakka her har et forventet pådrag på ca. 15 timer. Vi håper dette kan være interessant og vi ser fram til å høre fra dere for å avklare detaljer og hva vi gjør videre.

Image
Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in