Puzzlepart gjør ESPC

Puzzlepart gjør ESPC

Puzzlepart stilte sterkt under årets European SharePoint, Office 365 and Azure Conference (ESPC) for å heie frem vår egen Tarald Gåsbakk, som skulle holde foredrag. 

2-5 desember ble den årlige konferansen European SharePoint, Office 365 and Azure Conference (ESPC) avholdt, denne gang i Praha.

Puzzlepart deltok med en delegasjon bestående av to utviklere, to endringsledere/adopsjonskonsulenter og tre IT pros. I år var det spesielt morsomt å reise sammen med en stor gjeng siden vår egen Tarald Gåsbakk skulle på scenen for å snakke om PnP søkewebparten vi har vært med på å utvikle.  

Image module

Konferansen startet for fullt tirsdag med en keynote med Jeff Teper, hvor han fortalte om alle endringene som kommer. For oss som har fulgt med på informasjonen som kom under Ignite var det ikke så mange overraskelser, men det er alltid morsomt å se Jeff Teper «in action» og det var flere interessante demoer.

Highlights fra keynote

 • Metadata kommer tilbake “with a vengeance”, med en ny term store (yey!) og full filopplevelse direkte fra Teams tilsvarende det du har i SharePoint med mulighet til å vise egne kolonner, egne visninger, pin to top og column formatting.  
 • Project Cortex kommer i H1 2020, det blir også veldig spennende. Det er jo “ingen” som elsker å legge inn masse metadata, så AI som kan automatisere deler av dette blir tatt veldig godt imot! Men de brukte ordet invest veldig ofte i sammenheng med Project Cortex, så jeg er spent på å se informasjon om prising. Jeg syns Microsoft har veldig ofte puttet “the good stuff” bak alt for dyre lisenser i det siste, noe som gjør at mange av norske kommuner eller mindre aktører går glipp av mye av nyttig funksjonalitet.  
 • Yammer er helt skrevet om på det nye fluid-rammeverket som muliggjør at man se sanntidsendringer på tvers av plattformene. Dette gjør f.eks at man kan kommentere og like poster direkte i Yammer fra Outlook eller Teams. Yammer vil endelig også bruke samme brukerprofil som resten av Office 365 og Groups blir nå Communities 
 • En Office app for alt av office på mobil, så man trenger ikke lengre sende kunden en lang smørbrødliste med apper de trenger for å bruke Office 365. Alt som kan senke terskelen for bruk feires hos meg og jeg gleder meg til å få den nye appen.  

Etter keynoten delte vi oss opp over de ulike sporene, og avtalen er at vi skal hente informasjon som vi skal presentere til våre kolleger på vår neste interne fagdag PzlFriday 

Image module

Det ble selvfølgelig også tid til et besøk på julemarkedet i Praha

Modern Sharepoint og OneDrive

Jeg var spent på endringene som kommer til modern SharePoint og OneDrive, så jeg dro på Omar Shahines foredrag om “Content collabration and protection with SharePoint, OneDrive and Microsoft Teams”.  

Noen gledelige nyheter som kan nevnes: 

 • Maks filstørrelse er økt til 100GB, og med differencial sync laster man bare opp endringene, så man laster opp bare kilobite hvis man gjør endring på en stor fil. Dette blir bra sammen med Files on demand 
 • OneNote notebooks er nå støttet med Known Folder Move, så nå blir det enklere for alle å ha backup av viktige mapper fra pcen i OneDrive 
 • De viste også en kul greie hvor man kan knytte webdeler sammen på en side, slik at hvis man markerer i en listewebdel (over for eksempel kunder) så filteres filene i webdel 2 og kun viser dokumenter tagget med den kunden. Som jeg sa: Metadata is back og jeg kunne ikke gledet meg mer 
 • External Sharing Report hvor man kan eksportere alle eksterne brukere på en CSV-fil som kan importeres i f.eks Power BI. Dette høres ut som en veldig lik løsning som vi satte opp for Hydro for noen år siden, det er alltid en glede når Custom løsninger kan erstattes av ut-av-boksen funksjonalitet!  

Tarald på scenen

Onsdag var det Tarald og Franck Cornu som åpnet dagen kl 9 med sitt foredrag “PnP Modern Search Webpart: Advanced Customisation Scenarios for Developers», og vi stilte kvinne- og mannsterke for å heie ham frem.  

Selv om det var en level 400-sesjon med mye kodeprat, så var det en interessant forelesning også for IT Pros og rådgivere. Microsoft slipper utrolig mye kult til søk etter hvert, med både masse connectorer og egne vertikaler, samt en søkeside som kan tilpasses med egne webdeler. Det gjør at søkewebdeler som denne PnP-søkewebdelen kan bli veldig aktuelle å bruke, noe det store oppmøtet på sesjonen også kan tyde på.  

Image module

Ellers er det som alltid masse ting jeg ikke rakk å få med meg, så nå gleder jeg meg allerede til kommende PzlFriday, hvor Martin vil fortelle om mer om søk og Azure Cognitive Services, Joachim skal fortelle om de ulike migreringsverktøyene (jeg håper på oversikt over når man skal bruke hvilke med pros and cons) og Kim Are skal fortelle enda mer om de spennende tingene som kommer til Yammer. 

Recommend
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIN
Share