Hvordan lykkes med et team på hjemmekontor

Det har nå gått to uker siden alle i Puzzlepart ble sendt hjem fra kontoret for å jobbe hjemmefra, og det har gått overraskende bra for de fleste av oss. Her kommer en liten oversikt over hva vi har gjort for å fortsette og gjøre jobben vår, og ikke minst opprettholde den sosiale kontakten.

Teamsmøte på adopsjonsteamet

Morgenmøter i Microsoft Teams
Vi har valgt å starte arbeidsdagen til vanlig tid med en 15 minutters Teams-Up, som gjennomføres som et Teams-møte inspirert av Scrum og Lean. Vi har valgt en fast møteleder som bruker deltakerpanelet i Teams-møtet og passer på at alle får ordet og kun bruker sin tilmålte tid. Hver av oss svarer på 3 spørsmål, mens lengre diskusjoner gjennomføres i etterkant av de som det berører.

 1. Hva gjorde jeg i går?
 2. Hva skal jeg gjøre i dag?
 3. Er det noe jeg trenger hjelp til?

Vi har alltid et fellesmøte for hele Puzzlepart hver mandag morgen, men vi trengte nå også et eget team-møte for oss 16 som jobber med rådgivning, brukeradopsjon og opplæring. Derfor har vi innført et 1-times møte hver mandag morgen for å synkronisere teamet, planlegge uka og følge opp aktiviteter som teamet vårt driver med, som for eksempel kommunikasjonsoppgaver, planlegge webinar og diskutere kundecaser.

Åpne lunsjmøter i Microsoft Teams
Vi er en sosial gjeng og vanligvis skravles det høyt og lavt over lunsjen både på Storo og i Kristiansand. Det kan være ensomt å spise alene hver dag uten å ha noen å snakke med, derfor har vi invitert alle i Puzzlepart til å slå av en prat i et Teams-møte.

Dette har vist seg å være populært. Alle er ikke med hver dag, og noen er med en liten stund før lunsjen tas sammen med resten av familien. Det fine med disse møtene er at vi snakker med kollegaer som vi normalt ikke ville ha snakket med i løpet av dagen.

Petter Skodvin-Hvammen
Petter Skodvin-Hvammen
Petter er sjefskonsulent i Puzzlepart og Microsoft 365 strategi- og teknologirådgiver

Fredagskaffen er byttet ut med Kahoot
Det er som regel vafler i kantina hos oss på fredager, og gjerne veldig sosialt når det nærmer seg helg. Det finnes heldigvis alternativer til vinlotteri og fredagskake, og vi har valgt å arrangere quiz hver fredag kl 15. Dette er veldig gøy, og det går på rundgang hvem som arrangerer fra gang til gang.

Fleksibel arbeidstid og mer effektive møter
Vi har det som de fleste andre. Mange av oss har barn hjemme fra skoler og barnehager. Noen av oss har aldri eller sjelden jobbet fra hjemmekontor før, og flere av oss synes det er utfordrende å delta i møter mens naboen pusser opp og ungene krever oppmerksomhet.

Vi har sørget for økt fleksibilitet slik at hver av oss skal kunne jobbe når det passer best. Noen jobber på morgenen, mens andre jobber på kvelden.

Vi opplever at det har blitt flere møter enn til vanlig, men de har blitt mer effektive. Vi har blitt raskere til å ta beslutninger og det er en stor driv for å få unna saksgangen.

Mer deling og åpenhet
Når alle sitter hver for seg er det viktig å føle seg involvert og som en del av gjengen. Vi er heldigvis svært aktive fra før i Puzzlepart sine digitale kanaler, og aktivitetsnivået har økt mye både på Yammer, Teams, Slack og SnapChat.

Vi forsøker å unngå 1:1 samtaler og deler åpent så ofte vi kan slik at flere får med seg hva som skjer og kan delta etter ønske.

Mange opplever også at terskelen for å ta kontakt med andre er lavere, og vi har nå mer daglig kontakt med hverandre enn vi har til vanlig.

Noen anbefalinger til slutt

 • Ta pauser fra jobben på dagen og kom deg ut! Ta kaffen på balkongen eller i hagen. La kroppen få kjenne på været og årstiden; få deg litt dagslys og kjenn hvor godt det er med litt sol, vind og regnet.
 • Hør på radio, en podcast eller litt musikk hver dag. Netflix blir det tid til uansett.
 • Bruk video i nettmøtene dine. Det er godt å se kjente fjes.
 • Vær aktiv i firmaets interne sosiale kanaler som Yammer, Teams, Workplace, Slack, osv. By på deg selv og del bilder og videoer fra hverdagen din på hjemmekontoret.
 • Skill mellom når du jobber og når du har fri. Ikke sitt i sofaen med PCen i fanget hele dagen, og har du rom til det bør du jobbe et annet sted i hjemmet enn der du har fri.
 • Fortell de rundt deg når du jobber og når du er ferdig for dagen.
Recommend
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIN
Share
Tagged in