Teknologen: Spennende å jobbe med ny og moderne teknologi

Teknologen

Petter Skodvin-Hvammen er sjefkonsulent i Puzzlepart, og en av våre mest allsidige teknologer. Han jobber med alt fra strategiarbeid og adopsjonsprosesser til avansert teknisk utvikling. Her forteller han om hverdagen sin.

Jobben min er veldig spennende. Først og fremst fordi jeg jobber med ny og moderne teknologi, og får se hvordan det faktisk løser utfordringer ute hos bedriftene jeg jobber for. Og så synes jeg det er gøy å være en som faktisk kan hjelpe – både personer jeg jobber med hos kundene, men også med konkrete problemstillinger for bedriftene. Jeg liker å se hvordan løsningene vi leverer fungerer i den «store helheten».

Strategi og konseptutvikling
I jobben handler det mye om å få til nye og spennende ting. Som for eksempel å lage apper til Microsoft Teams. I forrige uke satt jeg med en kollega for å lage nye løsninger for et «Hjelpesenter» som vi leverer til mange kunder. Da fant vi et nytt og interessant konsept mens vi satt og jobbet med det. Det er moro.

Jeg er glad i møter og workshops hvor vi skal gjøre folk oppmerksomme på mulighetene med ny teknologi. For eksempel strategiworkshops, som vi kjører en del av. Og møter med kunder som gjerne vil diskutere hvordan de kan ta teknologien i bruk. Alt som er i «tidlig-fase» i prosjekter er veldig interessant.

Petter Skodvin-Hvammen

Jeg liker også å jobbe med alt som har med automatisering å gjøre. Det kan være opprettelse av nye Teams, forvaltning av Yammer-grupper eller andre ting som gjerne tar mye tid å jobbe med manuelt.

Teknologi som hjelper å takle Korona
Korona-situasjonen har vist at teknologien vi jobber med, er veldig viktig for mange. Vi gjorde nylig en større migrering av 4500 brukere fra Skype til Teams. Det var planlagt 50 klasseromskurs over hele landet, og det var laget masse materiell som skulle brukes. Så ble landet stengt ned på grunn av Korona.

Det gjorde at vi måtte løfte brukerne over i den nye løsningen på rekordtid. All opplæring ble gjennomført digitalt. Og kunden er superfornøyd – nylig hadde de et digitalt allmøte med 1800 deltakere, og alt fungerte som det skulle. Hele konsernledelsen satt på hvert sitt kontor og brukte Teams til å snakke og vise. Krisen har gitt oss helt nye måter å jobbe på, og det er spennende.

Variert arbeidsdag, med mye kontekstsvitsjing
En utfordring i jobben er at det er mye kontekstsvitsjing. Det er vanskelig å kombinere møtevirksomhet med det å være produktiv i etterkant. Derfor forsøker jeg å ha «hele» møtedager og så «hele» fokusdager. Da kan jeg fordype meg i ting når jeg trenger det.

Arbeidsdagen min er veldig variert, og ingen dager er like. Jeg bor et stykke unna Oslo, så jeg jobber mye fra hjemmekontor. Men jeg er også mye hos kunder. Noen dager er det mye møter, mens andre dager har jeg mest gjøremål som må utføres. Da er det gjerne i form av løsningsutvikling.

Flott miljø og gode kolleger
Det aller beste med jobben min er jo det fantastiske arbeidsmiljøet i Puzzlepart. Et flott miljø, gode kolleger og en fantastisk sjef. Vi har også en herlig, uformell og leken kultur – men med ekstremt dyktige mennesker.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in