Fra Skype til Teams: Nå haster det!

Fra Skype Til Teams

Bruker dere fortsatt Skype på jobben? Da er det på tide å gjøre noe med det. Den 31. juli 2021 skrur Microsoft av Skype for Business Online, og det blir ikke mulig å bruke det lenger. I Puzzlepart har vi spesialisert oss på å skape suksess for kunder som tar i bruk Microsoft Teams. Bli med oss på reisen fra Skype til Teams.

Hvis dere fortsatt bruker Skype, er det et par ting å tenke på:

 • Vil telefoner, hodetelefoner og annet utstyr for Skype fortsette å fungere?
 • Vil utstyret i møterommene fortsette å fungere?
 • Vil integrasjoner med videokonferanseløsninger fortsette å fungere?
 • Vil integrasjoner med summetone/landlinje/SIP fortsette å fungere?
 • Vil integrasjoner med telefonkonferanseløsning fortsette å fungere?
 • Vil spesialintegrasjoner fortsette å fungere?
 • Ønsker dere å oppgradere hele organisasjonen samtidig eller gruppevis?
 • Er brukerne opplært og trent i å planlegge, gjennomføre og følge opp møter med Teams?

Hvorfor slutter Microsoft å tilby Skype for Business?
Microsoft har hatt stor suksess med Skype, men tiden er i ferd med å løpe fra løsningen. Microsoft har de siste årene utviklet en ny generasjon med verktøy som går på tvers av samhandlingsbehovene knyttet til samtaler, møter, oppgaver og dokumenthåndtering. Samtidig er kravene til sikkerhet og kontinuitet betydelig strengere enn før, noe som også Koronakrisen har vist oss.

Microsoft besluttet for flere år siden å fase ut Skype til fordel for Teams. Allerede fra 1. september 2019 var det ikke lenger mulig å få nye lisenser til Skype for Business, og alle nye kunder har siden da blitt satt opp i Microsoft Teams i stedet.

For kunder som fortsatt bruker Skype for Business er det rett og slett ikke noe å vente på: nå er det på tide å gjøre Skype til Teams-migrering før det er for sent.

Hvorfor bytte til Teams?

Microsoft Teams er en helt ny type samhandlingsverktøy. Det er et verktøy for møter i sanntid, og for chat etter behov. Man kan jobbe sammen i store og små grupper, avdelingsvis eller ad-hoc etter behov. Teams fungerer også som plattform for å ta direkte kontakt og ha lyd- eller videosamtale med en eller flere personer.

Teams støtter avansert dokumenthåndtering, og mange applikasjoner, som for eksempel alle Office-produktene, kan kjøres direkte i Teams uten behov for å installere dem på egen PC. Teams har også langt bedre støtte for mobile enheter, og fungerer sømløst på telefoner, nettbrett, PC og Mac.

Hvordan kommer vi i gang?
Puzzlepart har i flere år nå jobbet med å bistå kunder i utrullingen av Microsoft Teams. Vi ser at de som har erfaring fra Skype for Business har gode forutsetninger for å få en myk overgang til Microsoft Teams.

Hvis dere fra før har Microsoft 365 Business- eller Enterprise avtaler, så er Teams allerede inkludert i lisensen.

Teams gir nye muligheter som skaper store muligheter for en mer effektiv arbeidsplass. For å lykkes trengs god planlegging og tid til en god utrulling. Puzzlepart har et komplett opplegg for slike prosjekter fra planlegging til forvaltning.

Prosjektene våre omfatter:

 • Innsiktsarbeid – hvordan jobber dere, hva slags oppgaver har ansatte, og hva slags verktøy bruker de i dag?
 • Teknisk planlegging – lisenser, infrastruktur, integrasjonsbehov, møterom og dingser
 • Migrering – migrere planlagte møter og kontakter fra Skype til Teams, og få filene over fra filserver og eldre SharePoint til Microsoft 365, Teams og OneDrive
 • Integrasjon – tekniske løsninger for integrasjon mellom Teams og videokonferansesystemer
 • Endringsledelse og brukeradopsjon – forankring, kommunikasjon, opplæring og digitalt kompetanseløft

Vi har selvsagt erfarne prosjektledere som driver prosjektene fram etter beste praksis.

Vi hjelper dere!
Puzzlepart har gjennomført flere Skype-til-Teams prosjekter i de siste årene. Vi har gjort oss mange erfaringer som vi kommer til å dele i bloggposter og webinarer framover.

Image icon
Trenger dere å flytte fra Skype til Teams?
Puzzlepart har komplette løsninger for å sikre en god overgang fra Skype for Business til Teams. Vi har dyktige rådgivere, solide prosjektledere og lang erfaring fra slike prosjekter.
Ta kontakt med:

Tormod Guldvog, Strategidirektør
91344956 / tormod.guldvog@puzzlepart.com

Recommend
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIN
Share
Tagged in