Start video

WEBINAR​

Veien videre #1 Kompetanseheving

Ambassadører, virtuelle agenter og Viva Learning

Microsoft 365 er en omfattende plattform med mange verktøy, som åpner for helt nye måter å jobbe på. Hvordan kan vi sette organisasjonen vår i stand til å bruke teknologien på riktig måte? Hvordan løfter vi oss fra dagens bruk til å realisere gevinstene som skyteknologien lover oss? Lær hvordan vi jobber med fysiske ambassadører, digitale agenter og nye verktøy for kompetanseheving.

OM VEIEN VIDERE

Veien videre er Puzzleparts konsept for å bistå kunder med å videreutvikle bruken av Microsofts skyplattform (Microsoft 365, Dynamics 365 og relaterte teknologier). I 2022 vil vi gjennomføre en rekke arrangementer for kundene våre med ulike temaer innenfor kompetanse, kommunikasjon, utvikling, forvaltning og moderne arbeidsplass. Forhåpentligvis kan vi også invitere til en fysisk sammenkomst slik vi pleide å gjøre før korona traff oss.

Ambassadørnettverket på Øvre Romerike

Hovedattraksjonen i webinaret var Gøril Gjøystal, prosjektleder i Digitale Gardermoen IKS (DGI). Gøril har ansvaret for innføringsprosjektet for Microsoft 365 i de fem kommunene Eidsvoll, Gjerdrum, Hurdal, Nannestad og Nes.

Puzzlepart har bistått DGI i flere år, blant annet i forbindelse med planlegging av innføringsprosjektet. Høsten 2021 gjennomførte vi en serie med «kickoffs» for hundrevis av ambassadører og ledere i hver kommune. I webinaret har Gøril en samtale med Tormod Guldvog, markedsdirektør i Puzzlepart, om erfaringer fra arbeidet med ambassadørnettverket i DGI

Virtuelle Vigdis - den virtuelle ambassadøren

En utfordring i mange prosjekter er kommunikasjon over tid. I Puzzlepart har vi jobbet mye med automatisering av informasjon til ambassadører og prosjektdeltakere. «Virtuelle Vigdis» er en automatisert agent som har blitt utviklet over tid for å bidra til å løse dette på en smidig måte.

Senior løsningsarkitekt i Puzzlepart, Torill Svantorp, fortalte om hvordan Vigdis er konstruert. Torill forklarte også hvorfor Vigdis er en viktig brikke i arbeidet med endringsledelse.

Nye verktøy for kontinuerlig læring i Microsoft 365

Microsoft satser mye på å gjøre læringsverktøy tilgjengelig, blant annet i Teams, som brukere kan benytte seg av ved behov. Petter Skodvin-Hvammen, Sjefkonsulent i Puzzlepart, demonstrerte Viva Learning fra Microsoft. Dette er en plattform for læringsinnhold. Viva Learning lar virksomheter publisere eget opplæringsmateriell, og gjennom betalte lisenser kan innhold fra kommersielle læringspartnere gjøres tilgjengelig.

Petter demonstrerte også Puzzleparts løsning «Smart 365», som er neste versjon av det som for mange kunder er kjent som «Hjelpesenteret». Dette er et verktøy utviklet av Puzzlepart over flere år, og som gjør retningslinjer, veiledninger, videoer, kurs og tips tilgjengelig i Microsoft Teams. Løsningen kan kobles til Viva Learning og danner et ganske komplett verktøy for intern kompetanseheving, både på M365-plattformen og andre verktøy som er viktige for organisasjonen.

Oppsummering og veien videre

Webinaret ble ledet av Anders Henden, pedagogisk rådgiver i Puzzlepart.

Anders avsluttet med å informere om Puzzleparts nye podcast, PzlPod. Første episode er ute nå, og handler nettopp om kompetanseheving.

Neste webinar i Veien videre blir 12. mai. Mer informasjon kommer via våre nyhetsbrev, nettsider og sosiale medier.

Ønsker du en diskusjon med oss rundt deres vei videre?
Lik og følg oss på sosiale medier
for nyheter og spennende oppdateringer

VERTSSKAPET

Fra Puzzlepart

Anders Pakkanen Henden

Pedagogisk rådgiver

Tormod Guldvog

Markedsdirektør

Torill Svantorp

Senior løsningsarkitekt og Teamleder

Petter Skodvin-Hvammen

Sjefskonsulent

GJEST

Fra Digitale Gardemoen IS (DGI)

Gøril Gjøystdal

Prosjektleder

Hold deg oppdatert!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og hold deg oppdatert på siste nytt, informasjon om våre arrangementer, nyheter fra Microsoft plattformen og mange gode tips og råd fra Puzzleparts eksperter.