Skip to content

Meta legger ned Workplace. Hva nå?

Tormod Guldvog
21. mai 2024

Meta har annonsert at de legger ned Workplace, en sosial plattform som ga bedrifter en variant av Facebook for internt bruk. Dette gjør at mange nå må ta valg om hvilken plattform de skal velge i stedet. Her er Puzzleparts råd.

Workplace legges ned
14. mai 2024 annonserte Meta at Workplace avvikles, og alle brukere mister tilgang fra og med 1. juni 2026.

 

Hvorfor legger Meta ned Workplace?

Meta har besluttet å legge ned Workplace som en del av en bredere strategi for å redusere utgifter og effektivisere organisasjonen. De har rett og slett ikke klart å tjene gode penger på dette i etterkant av pandemien. Meta vil slutte å støtte Workplace 31. august 2025.

 

Hva betyr dette for dere som bruker Workplace?

Det betyr rett og slett at dere må finne et alternativ innen rimelig tid. Vårt råd er å se nøye på Microsofts skyplattform, og spesifikt Viva Engage og Teams.

 1. Dersom dere allerede benytter Microsoft Teams, er vår anbefaling soleklar: Gå for Viva Engage som ny sosial plattform i virksomheten.
 2. Dersom dere ikke har tatt i bruk Microsoft Teams, bør dere vurdere hva behovet egentlig er. Kombinasjonen av Viva Engage og Microsoft Teams er en svært slagkraftig og fremoverlent plattform som kan gi svært store gevinster – men det er viktig å ha en god strategi og plan for innføring.

 

Hva er alternativene til Workplace?

Det finnes mange alternativer til Workplace. Her er noen av dem:

 1. Microsoft Viva Engage: Bygger sterke fellesskap og intern kommunikasjon, integrert sømløst med Microsoft 365.

 2. Microsoft Teams: Perfekt for de som allerede bruker Microsoft 365. Tilbyr chat, videokonferanser, fil-deling og mer.
 3. SharePoint online: Velegnet plattform for å bygge intranett og formidle nyheter og informasjon til virksomheten, gjerne i kombinasjon med Viva Engage. 
 4. Slack: En ledende plattform for samtaler og chat med omfattende tredjepartsintegreringer.
 5. Google Workspace: En allsidig pakke med verktøy som Gmail, Docs og Drive for samarbeid i sanntid.
 6. Zoom: Zoom tilbyr videomøter og funksjoner for teamsamarbeid.
 7. Cisco Webex: Tilbyr videokonferanser samt avanserte funksjoner for teamsamarbeid og produktivitet.
 8. Zoho Connect: Fokuserer på å skape en felles arbeidsplass som inkluderer nødvendige verktøy for å drive prosjekter fremover.
 9. Workvivo: En plattform for kommunikasjon og engasjement internt i virksomheter

Puzzlepart anbefaler sterkt å ta i bruk Viva Engage eller Microsoft Teams (eller begge!) som alternativ til Workplace.

 

Hvordan Puzzlepart hjelper kundene over fra Workplace

Puzzlepart har spesialisert seg på å hjelpe bedrifter med å flytte fra Workplace til plattformer som Microsoft Viva Engage og Microsoft Teams. Vi begynner med å forstå hvordan dere jobber og hva slags funksjonalitet dere har mest behov for. Deretter lager vi en plan som gjør overgangen så enkel som mulig

 

Les mer om hvordan vi gjør det her:

 1. Hvordan bytte fra Workplace til Viva Engage
 2. Hvordan bytte fra Workplace til Microsoft Teams

 

Vi har et sterkt fokus på endringsledelse. Alle ansatte får grundig opplæring og støtte, slik at alle blir trygge på å bruke det nye systemet. Vi fokuserer på endringsledelse for å sikre at overgangen ikke bare aksepteres, men også verdsettes av teamet ditt på lang sikt.

 

Ta kontakt!

Hvis dere er berørt av nedleggelsen av Workplace, eller generelt ønsker hjelp til å ta i bruk Viva Engage eller Microsoft Teams, er vi klare til å hjelpe dere. Ta kontakt med oss i dag.

 

 

Tormod Guldvog
Markedsdirektør

portrait-01

John Doe

Job Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer eget hendrerit metus. Curabitur a diam ultricies, vulputate quam non, aliquet sem. Nulla nisi enim, mollis ut tempus et, pulvinar eu urna. Mauris commodo turpis elit, sed dictum orci pharetra ac.