Skip to content

Kompetanseheving, Ambassadører, virtuelle agenter og Viva Learning

Tormod Guldvog
24. januar 2022

Microsoft 365 er en omfattende plattform med mange verktøy, som åpner for helt nye måter å jobbe på. Hvordan kan vi sette organisasjonen vår i stand til å bruke teknologien på riktig måte? Hvordan løfter vi oss fra dagens bruk til å realisere gevinstene som skyteknologien lover oss? Lær hvordan vi jobber med fysiske ambassadører, digitale agenter og nye verktøy for kompetanseheving.

Veien videre er Puzzleparts konsept for å bistå kunder med å videreutvikle bruken av Microsofts skyplattform (Microsoft 365, Dynamics 365 og relaterte teknologier). 

 

 
Veien-videre-webinar-kompetanseheving-header
Watch Video

 

Ambassadørnettverket på Øvre Romerike

Hovedattraksjonen i webinaret var Gøril Gjøystal, prosjektleder i Digitale Gardermoen IKS (DGI). Gøril har ansvaret for innføringsprosjektet for Microsoft 365 i de fem kommunene Eidsvoll, Gjerdrum, Hurdal, Nannestad og Nes.

Puzzlepart har bistått DGI i flere år, blant annet i forbindelse med planlegging av innføringsprosjektet. Høsten 2021 gjennomførte vi en serie med «kickoffs» for hundrevis av ambassadører og ledere i hver kommune. I webinaret har Gøril en samtale med Tormod Guldvog, markedsdirektør i Puzzlepart, om erfaringer fra arbeidet med ambassadørnettverket i DGI

Virtuelle Vigdis - den virtuelle ambassadøren

En utfordring i mange prosjekter er kommunikasjon over tid. I Puzzlepart har vi jobbet mye med automatisering av informasjon til ambassadører og prosjektdeltakere. «Virtuelle Vigdis» er en automatisert agent som har blitt utviklet over tid for å bidra til å løse dette på en smidig måte.

Senior løsningsarkitekt i Puzzlepart, Torill Svantorp, fortalte om hvordan Vigdis er konstruert. Torill forklarte også hvorfor Vigdis er en viktig brikke i arbeidet med endringsledelse.

Nye verktøy for kontinuerlig læring i Microsoft 365

Microsoft satser mye på å gjøre læringsverktøy tilgjengelig, blant annet i Teams, som brukere kan benytte seg av ved behov. Petter Skodvin-Hvammen, Sjefkonsulent i Puzzlepart, demonstrerte Viva Learning fra Microsoft. Dette er en plattform for læringsinnhold. Viva Learning lar virksomheter publisere eget opplæringsmateriell, og gjennom betalte lisenser kan innhold fra kommersielle læringspartnere gjøres tilgjengelig.

Petter demonstrerte også Puzzleparts løsning «Smart 365», som er neste versjon av det som for mange kunder er kjent som «Hjelpesenteret». Dette er et verktøy utviklet av Puzzlepart over flere år, og som gjør retningslinjer, veiledninger, videoer, kurs og tips tilgjengelig i Microsoft Teams. Løsningen kan kobles til Viva Learning og danner et ganske komplett verktøy for intern kompetanseheving, både på M365-plattformen og andre verktøy som er viktige for organisasjonen.

 

Goril-Gjoysdal-skjermbilde-768x410
Gøril Gjøstdal, prosjektleder fra DGI, snakket om hvordan DGI har jobbet for å etablere og motivere et ambassadørnettverk med flere hundre kolleger, og hvordan opplæringen har blitt organisert.
Virtuelle-Vigdis-skjermbilde-768x367
Torill Svantorp, senior løsningsarkitekt i Puzzlepart, introduserte Virtuelle Vigdis og delte erfaringer fra bruk av automatisert agent i Storfollo.
Viva-Learning-Skjermbilde-768x404
Petter Skodvin-Hvammen, sjefskonsulent i Puzzlepart, forklarte hva Viva Learning er, og hvordan det kan utnyttes. Han presenterte også Puzzleparts eget verktøy for kompetanseheving - Smart 365, som har blitt benyttet i flere prosjekter.
Anders-Henden-skjermbilde-768x424
Anders Henden, pedagogisk rådgiver i Puzzlepart, var webinarets vert og ledet showet. Han delte spennende nyheter og lanseringer fra Puzzlepart. Blant annet vår egen podcast PzlPod!

 

Ønsker du en diskusjon med oss rundt deres vei videre?

 
 
Vertskapet fra Puzzlepart:
 
er.

Tormod Guldvog
Markedsdirektør

AP-rund-150x150

Anders Pakkanen Henden

PEDAGOGISK RÅDGIVER

Tormod_Guldvog-4391

Tormod Guldvog

MARKEDSDIREKTØR

Torill-firkantet-2022-150x150

Torill Svantorp

SENIOR LØSNINGSARKITEKT OG TEAMLEDER

PSH-rund-150x150

Petter Skodvin-Hvammen

SJEFSKONSULENT

Gøril Gjøystdal

Gøril Gjøystdal

PROSJEKTLEDER

Gjest fra Digitale Gardemoen IS (DGI)