Endringsledelse skaper mestring
Riktig verktøy er halve jobben, sies det. Men forankring, eierskap, teknologiforståelse og mestring er minst like viktig. Skal vi lykkes med å ta i bruk ny teknologi, må vi sette menneskene i stand til å bruke den. Det er vi i Puzzlepart spesialister på!
Ta kontakt med oss
Du hører du fra oss så fort vi har anledning!

Endringsledelse handler mye om kompetanse og menneskelig innsikt. Derfor har vi et eget team med pedagoger og sertifiserte endringsledere som vet hva som skal til for å lykkes med ny teknologi.
Organisasjoner er ikke maskiner, men summen av menneskene som jobber der. Skal vi skape gode, varige endringer, må vi ha fokus på både det som skal endres, og de som skal leve med endringen må ha lyst til å være med på den.
ProSci og ADKAR
Vi benytter elementer fra ulike metoder, blant annet ProSci som er Microsofts anbefalte modell for endringsledelse i tilknytning til Microsofts skyplattform. En grunnstein i ProSci er den såkalte ADKAR-modellen. Formålet er å skape vellykket endring gjennom å utføre tiltak som skape forståelse, eierskap, kompetanse og evne til endring i en organisasjon
A - Awareness of the need for change
D - Desire to participate and support the change
K - Knowledge of how to change
A - Ability to implement desired skills and behavior
R - Reinforcement - to sustain the change
Endringsledelse - brukeradopsjonens beste venn
"Individuell omstilling er nøkkelen for helhetlig endring."
Les hva Lise Marlen Hansen, pedagog og endringsleder i Puzzlepart, skriver om endringsledelse på bloggen vår.

Eksempler på tiltak i endringsledelse
Innsiktsarbeid - forstå hvor vi kommer fra
Vi driver kartleggingsarbeid for å se hvordan dere jobber i dag, hva slags prosesser som eksisterer, hvilke roller og oppgaver finnes og hvordan er ting organisert. Vi arrangerer workshops for å skape innsikt og kunnskap om behov, målsetninger og skape felles forståesle for endringsbehov.
Forankring - få med alle på reisen
Det er mange interessenter, og det er nødvendig å ha en plan for å involvere dem og skape god kommunikasjon rundt endringen. Ledere, ansatte, kolleger, ressurspersoner, IT, HR - det er mange som skal involveres og være med på å gjennomføre en god endringsreise.
Tilrettelegging - tilpasse verktøy, prosesser og arbeidsvaner
Verktøy som skal tas i bruk, er ikke alltid utviklet for vår organisasjon. Samtidig kan det hende at måten vi jobber på, ikke er tilpasset nye arbeidsverktøy. For å hente gevinster må vi sannsynligvis gjøre endringer både i teknologien og i arbeidsvanene våre.
Kompetanseheving - lære oss nye måter å jobbe på
Det er ikke nok å gi nye verktøy til ansatte. Vi må endre på vaner og ikke minst lære kollegene å bruke verktøyene riktig i forhold til egne arbeidsoppgaver og prosesser. Vi har en rekke tiltak for kompetanseheving som vi bruker i alle våre prosjekter.
Forberede forvaltning - skape langsiktige gevinster
Endringsreisen er ikke ferdig selv om prosjektet er gjennomført. Nye verktøy og arbeidsmetoder skal vedlikeholdes, oppdateres og videreutvikles. Dette må planlegges fra start og det må etableres et godt apparat for å håndtere gevinstrealiseringen over tid.
Bli inspirert:

Teams for tilllitsvalgte i Tekna
Økt digital samhandling, minimal administrasjon og enkel tilgang til interne løsninger og informasjon, med Microsoft Teams.

Psykologisk trygghet gir effektive team
Psykologisk trygghet handler om å etablere hensiktsmessige gruppenormer, og kan sies å være den viktigste faktoren for et velfungerende team.

La oss ta en prat!
Daniel Wiese-Møller
Regionsleder
Spesialist på Microsoft 365
+47 990 88 077